donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Scholencomplex Para wordt dit jaar nog in gebruik genomen

lees ook ...

Omar Sherif Abdoelrahman beëdigd als Surinaamse ambassadeur ...

Omar Sherif Abdoelrahman is op donderdag 15 februari 2024 beëdigd als de nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname in het Koninkrijk Marokko. President Chandrikapersad Santokhi he...

Op 7 maart 2021 begon men met de bouw van het scholencomplex Para en  president Chandrikapersad Santokhi verwachtte dat de school al in oktober van dat jaar opgeleverd zou worden.  “Ik streef zelfs naar oktober, maar ik weet dat we december zeker wel halen”, zegt Marie Levens van Onderwijs, die nu op haar beurt  hoopt aan het eind van dit jaar de school te kunnen geven aan de gemeenschap.

De bewindsvrouw gaf te kennen, dat er gesneden is in de plannen om de middelbare school in Moengo te kunnen bouwen. Nu al blijkt dat er een tekort aan leerkrachten is voor die school. “Dat gaan we moeten oplossen door hen incentives te geven. Aan wie ver van huis les wil geven zullen we meer geld moeten geven. Er is geen andere manier.”

“De internaten zullen er nog zijn, het zwembad komt er en basketbal en voetbal gaan nog gewoon door. Er zijn wat luxe sporten die zijn geschrapt, maar de school zal de sfeer uitademen die initieel was bedoeld”, zegt Levens van de school van Para.

Het plan bij de eerste steenlegging was een complex met verschillende gebouwen aan de nieuwe Highway. Drie scholen zouden  er gehuisvest worden, alsook  woonruimten voor studerenden, een decanaat, laboratoria en een eerste openbaar zwembad.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholencomplex Para wordt dit jaar nog in gebruik genomen