woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
4
(1)

Scholen worden voorzien van gratis internet

lees ook ...

President benadrukt ommekeer in Suriname: van diepe crisis n...

“Sinds de overname van de regering onder mijn leiderschap ruim drie en een half jaar geleden, heeft Suriname een opmerkelijke transformatie ondergaan van een diepe crisis naar een periode van duurzame...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en Telesur hebben vandaag een pilot wifi-project voor VOS-scholen gelanceerd. De officiële ingebruikname werd verricht door president Chandrikapersad Santokhi op de Henry Hassankhan Scholengemeenschap. Aanwezig waren ook minister Henry Ori van minOWC en zijn team, Prewien Ramadhin, waarnemend directeur e-Gov, en Mike Antonius, directeur Telesur.

Tijdens de lancering werd de nadruk gelegd op de rol van technologie binnen het onderwijs. President Santokhi gaf aan dat het al vanaf zijn aantreden zijn wens was om VOS-scholen van wifi te voorzien. “Het was geen gemakkelijke opgave vanwege de technische aspecten en de financiële druk, maar nu is het eindelijk zover. Deze mijlpaal zal uiteindelijk de toekomst van ons onderwijssysteem verrijken en versterken”, aldus het staatshoofd.

Het project beoogt niet alleen internettoegang voor de scholen te realiseren, maar ook de mogelijkheid te bieden om kennis te verrijken en toegang te krijgen tot informatie over moderne technologieën. “Door de implementatie van dit wifi-project kunnen ook de kinderen in het verre binnenland van onderwijs genieten. Ik heb benadrukt dat er een sociaal pakket samengesteld moet worden, waaronder goedkoop wifi voor jongeren, zodat ze toegang hebben tot internet en tot goed onderwijs”, aldus de regeringsleider.

De studenten werden opgeroepen om goed gebruik te maken van de geboden mogelijkheden. Het project is voorlopig bedoeld voor de VOS-scholen. Als alles goed verloopt, zal het later worden uitgebreid naar de VOJ-scholen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen worden voorzien van gratis internet