donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Scholen voor dorpen in Zuid Suriname

lees ook ...

OKB start controle van kiezerslijsten

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is begonnen met het controleren van de kiezerslijsten, zoals voorgeschreven in artikel 16a van de Kiesregeling. Op 11 maart 2024 heeft het ministerie van Binnenlands...

De dorpen Amotopo en Coeroeni in Zuid-Suriname hebben op 31 januari en 01 februari bezoek gehad van een delegatie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Drs. Olten van Genderen, adviseur van de minister, en Radesh Narain, bouwkundig projectbegeleider van de Technische Dienst waren daar in verband met de bouw van twee scholen, daar er nog geen scholen waren in deze dorpen.

Vanwege dit feit werd het ministerie benaderd door de vertegenwoordigers van de Stichting Groene Groei Suriname (SGGS), te weten Lindsay Goosens en Gwendolyn Smith, om twee basisscholen te bouwen in eerdergenoemde dorpen. Besloten werd om in partnerschap voortvarend te werken aan de realisatie hiervan.

Er is met de hoofdkapitein, de kapitein en de basya van Amotopo gesproken over de voortgang van de bouw van de school te Amotopo. De bouwwerkzaamheden in dit dorp verlopen vlot. Voor wat betreft de school van Coeroeni, werd door de kapitein en de gemeenschap gekozen voor een locatie, dichtbij de airstrip.

De door minister Levens ingesproken videoboodschap werd getoond aan de lokale dignitarissen. De delegatieleden maakten eveneens van de gelegenheid gebruik om met de kapiteins en basya’s van Paloemeu en Apetina van gedachten te wisselen over de stand van zaken van het onderwijs in hun respectievelijke dorpen. Het werkbezoek werd afgesloten met concrete afspraken gericht op de voortzetting van het bouwen van de twee scholen en het aantrekken en beschikbaar stellen van leerkrachten en leermiddelen.

Verder heeft de delegatie een ontmoeting gehad met de granman van de Trios, Jimmy Toeroemang, die toevallig aanwezig was op Amotopo. Door het opperhoofd werd het belang van ‘education on location’, benadrukt en zijn ondersteuning uitgesproken inzake de bouw van de scholen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen voor dorpen in Zuid Suriname