dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Scholen open op dag van protest

lees ook ...

Centrale Markt Paramaribo verwelkomt Sergio Anoesa als markt...

Sergio Anoesa is officieel aangesteld als de nieuwe marktmeester van de Centrale Markt Paramaribo (CMP). Hij heeft deze functie op vrijdag 17 mei 2024 middels het tekenen van het protocol van overdrac...

Vrijdag aanstaande gaat de “Alles Plat” beweging weer de straat op om verder te protesteren. Burgervader Bhola rekent op een ordelijk verloop van zaken. Fols(De Federatie van Organisatie van Leerkrachten in Suriname), verwacht het tegenovergestelde, en adviseert om de schooldeuren gesloten te houden. Minowc (Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur) heeft bekend gemaakt dat de scholen normaal open zijn op die dag.

De organisatoren van de actie garanderen, dat het protest niet uit de hand zal lopen. Fols heeft de oproep gedaan via de media. Het ministerie van Onderwijs wetenschap en Cultuur, Defensie en de president  garanderen de veiligheid van de schoolkinderen en de leerkrachten.

Minowc, Defensie en de president hebben “ de garanties besproken voor de optimale veiligheid”, aldus het ministerie in een verklaring. Men accepteert ook het woord van de organisatoren, dat de taferelen van 17 februari zich niet zullen herhalen. Op die dag hebben tientallen ondernemers het gelag betaald van de massale plunderingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen open op dag van protest