maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Scholen moeten extra beveiligd worden

lees ook ...

Van Genderen director of SVZ as from October 1st

The new General Director of the St Vincentius Hospital (SVZ) from October the 1st, is Jason van Genderen. He was at the Wanica Regional Hospital. He succeeds Michel Blokland, who acted as acting gener...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) wil dat scholen extra beveiligd moeten worden. Als reden hiervoor geeft ze op de vele inbraken op scholen.  “Zoals er in de avonduren beveiliging is, moet dat ook het geval zijn tijdens schooluren”, stelt Levens.

Vroeger was het volgens de minister niet nodig om overdag beveiliging te hebben op scholen. Echter zal dat nu wel moeten gebeuren, omdat de inbraken op scholen toenemen. Wat komt bij kijken is dat het terrein van sommige schoolgebouwen niet is omrasterd. Nog meer beveiliging zal het ministerie wel extra geld kosten, want er wordt van alles en nog wat gestolen zoals bromfietsen. Ook de inbraken in de woningen van leerkrachten baren de minister zorgen.

Ten aanzien van mogelijke onderbrekingen in het onderwijsproces in verband met de Covid-situatie zei de bewindsvrouw dat het departement beter daarop voorbereid is. Er zijn lespakketten ontwikkeld, die het vorig schooljaar werden uitgegeven. Ze zijn nog steeds bruikbaar.

Internet op scholen is vaak niet stabiel en weer andere scholen hebben helemaal geen internet. Minister Levens zegt dat er hierover contact is met haar collega van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) om verbetering hierin te brengen.

Vanwege de Covid-situatie werd er bij onderbrekingen in het onderwijsproces aanbevolen om gebruik te maken van het internet. Vele scholen zijn daartoe niet in staat geweest, omdat ook niet alle kinderen toegang hebben tot het internet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen moeten extra beveiligd worden