maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Scholen in Suriname mogelijk 25 januari open

lees ook ...

Meer dan 100.000 views bij comeback informatief programma Wr...

Het oudste ministerieel voorlichtingsprogramma in Suriname, Wroko Afersi, heeft de afgelopen week een succesvolle comeback gemaakt en heeft in korte tijd de grens van 100 duizend views op Facebook ove...

De schooldeuren in Suriname gaan mogelijk op maandag 25 januari open. Het gaat om de scholen voor gewoon lager onderwijs, voortgezet onderwijs junioren- en seniorenniveau, het hoge beroepsonderwijs en de universiteit. Dit wordt gemeld door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Het onderwijsproces is na de kersvakantie niet gestart. Langere sluiting van de scholen is nodig, vanwege het stijgende aantal coronagevallen in het land. Suriname is net als andere landen niet gespaard gebleven van dit virus. Het ministerie van Volksgezondheid had gewaarschuwd voor een stijging van het aantal besmettingen na de kerstdagen. Mensen hebben namelijk flink gefeest en waren in grote groepen bijeen vaak de Covid-maatregelen, zoals op hebben mond- en neusbedekking, negerend.

De bedoeling was dat de scholen op 6 januari zouden starten. Eind deze week zal de regering duidelijkheid verschaffen over de herstart van het onderwijsproces.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen in Suriname mogelijk 25 januari open