zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Scholen in Suriname mogelijk 25 januari open

lees ook ...

Baarmoederhalskanker nog steeds belangrijke doodsoorzaak ond...

Januari is Baarmoederhalskanker Bewustwordingsmaand met als doel om het bewustzijn over dit type kanker en HPV-vaccinatie te vergroten. Dit jaar wordt gefocust op het beëindigen van baarmoederhalskank...

De schooldeuren in Suriname gaan mogelijk op maandag 25 januari open. Het gaat om de scholen voor gewoon lager onderwijs, voortgezet onderwijs junioren- en seniorenniveau, het hoge beroepsonderwijs en de universiteit. Dit wordt gemeld door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Het onderwijsproces is na de kersvakantie niet gestart. Langere sluiting van de scholen is nodig, vanwege het stijgende aantal coronagevallen in het land. Suriname is net als andere landen niet gespaard gebleven van dit virus. Het ministerie van Volksgezondheid had gewaarschuwd voor een stijging van het aantal besmettingen na de kerstdagen. Mensen hebben namelijk flink gefeest en waren in grote groepen bijeen vaak de Covid-maatregelen, zoals op hebben mond- en neusbedekking, negerend.

De bedoeling was dat de scholen op 6 januari zouden starten. Eind deze week zal de regering duidelijkheid verschaffen over de herstart van het onderwijsproces.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen in Suriname mogelijk 25 januari open