dinsdag 2 maart 2021
24.2C
Paramaribo
9.1C
Amsterdam
0
(0)

Scholen in Suriname mogelijk 25 januari open

lees ook ...

Weg naar Atjoni wordt hersteld

Onder het technisch toezicht van de Wegenautoriteit (WA) worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd op drie locaties op weg naar Atjoni. De herstelwerkzaamheden worden gecategoriseerd in twee fases nameli...

De schooldeuren in Suriname gaan mogelijk op maandag 25 januari open. Het gaat om de scholen voor gewoon lager onderwijs, voortgezet onderwijs junioren- en seniorenniveau, het hoge beroepsonderwijs en de universiteit. Dit wordt gemeld door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Het onderwijsproces is na de kersvakantie niet gestart. Langere sluiting van de scholen is nodig, vanwege het stijgende aantal coronagevallen in het land. Suriname is net als andere landen niet gespaard gebleven van dit virus. Het ministerie van Volksgezondheid had gewaarschuwd voor een stijging van het aantal besmettingen na de kerstdagen. Mensen hebben namelijk flink gefeest en waren in grote groepen bijeen vaak de Covid-maatregelen, zoals op hebben mond- en neusbedekking, negerend.

De bedoeling was dat de scholen op 6 januari zouden starten. Eind deze week zal de regering duidelijkheid verschaffen over de herstart van het onderwijsproces.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen in Suriname mogelijk 25 januari open