dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Scholen in Saramacca maken educatieve dagtochten

lees ook ...

President Santokhi herinnert vakbonden aan persstilte bij on...

In reactie op de recente publicaties van de CLO en de veiligheidsbonden in de media, waarin zij ingaan op de lopende onderhandelingen tussen de vakbonden en de regering, heeft president Chandrikapersa...

De leerlingen van O.S. Maho en O.S. Von Freyburg hebben vandaag een educatieve dagtocht gemaakt, waarbij zij het commissariaat van Saramacca bezochten. De rondleidingen vonden plaats onder begeleiding van de coördinator van het Burger Informatie Centrum (BIC) Saramacca, de heer Leeroy Carbin en zijn team.

De leerlingen van leerjaar 6 en 7 van O.S. Von Freyburg hebben een rondleiding gekregen op het Monumentenplein te Groningen. Daarnaast hebben ze ook de oude ambtswoning van de Districtscommissaris bekeken, het oud cellenhuis achter het commissariaat en de steiger te Groningen. Deze groep kreeg ook spontaan een rondleiding op het politiebureau aldaar.

Leerjaar 3 en 4 van O.S. Maho waren ook op bezoek voor een rondleiding. Deze leerlingen hebben de verschillende afdelingen die op het commissariaat voorkomen aangedaan. Hierbij heeft elk hoofd de kinderen verteld over zijn/ haar afdeling.

De rondleidingen werden afgesloten door een kennismaking met de Districtscommissaris (DC) van Saramacca, mevr. Sherin Bansi-Durga in de Mr. Bas Ahmadali Multifunctionele Zaal. De DC ging kort in op haar taken en verantwoordelijkheden als burgermoeder van Saramacca en aan het eind mochten de leerlingen genieten van een ijsje als traktatie van de DC.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen in Saramacca maken educatieve dagtochten