woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Scholen blijven open ondanks toename Covid-besmettingscijfers

lees ook ...

Brunswijk e sor’ en WANTED fesi, ay gi un’ syen, adyen...

Brunswijks toont zijn ware gezicht en geeft ons schande op schande, nationaal en internationaal. Zijn verslaving  aan macht en agressief gedrag wijst dat hij president wil worden om wetteloos als Jung...

De leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft in overleg met stakeholders, waaronder de onderwijsbonden, besloten dat de schooldeuren normaal openblijven. Het besluit is zaterdag genomen. Zij gaven aan dat de opkomst van de leerkrachten afgelopen vrijdag goed was en geen reden zien tot het sluiten van de scholen.

Het besluit van het ministerie is dat alle scholen voor basis, voj en leerjaar 9 op maandag 10 januari 2022 normaal open blijven. De schoolleiders zullen verder zelf duidelijke gedetailleerde instructies geven zoals gebruikelijk is, omdat niet alle leerlingen tegelijk op school kunnen.

Op leerkrachten, schoolleiders en ouders wordt het dringend beroep gedaan om de COVID-19 protocollen strikt na te leven. Dit betekent vooral dat er niet meer dan 15 leerlingen per groep/klas op school mogen zijn en dat men naast 1.5 meter afstand, bij aankomst op school de temperatuur meet. De handen dienen ontsmet te worden en men dient er op toe te zien dat elk één de mondkap opheeft.

Het ministerie blijft PPE- materiaal naar de scholen toe distribueren en blijft in nauw contact met het ministerie van Volksgezondheid en internationale partners zoals het Unicef die blijven adviseren scholen open te houden.

Binnen de gemeenschap was met verbazing gereageerd op het openstellen van de scholen ondanks de toename van Covid-besmettingen. De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hadden voorgesteld om de scholen nog een weekje gesloten te houden om het verloop van de besmettingscijfers te kunnen nagaan. De departementsleiding heeft echter anders beslist.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen blijven open ondanks toename Covid-besmettingscijfers