zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Scholen binnenland krijgen de nodige aandacht

lees ook ...

SHTTC bevordert duurzame economische groei met baktraining i...

Van 27 november tot en met 1 december organiseerde het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met het Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) een tra...

De problemen van de OS Granman Akontoe Velanti school te Drietabbetje zullen worden aangepakt door de regering. De klachten zoals gebrek aan schoon drinkwater, bouwvallige leerkrachtwoningen, in slechte staat verkerende toiletgroepen, stroomonderbrekingen en ongedierte zoals slangen en termieten zullen aangepakt worden.

Binnen één jaar moeten alle dorpen in de regio zijn voorzien van 1×24 uur stroom via een zonnepanelenproject. De leerkrachten van de school uit Paramaribo gaan terug naar hun standplaats. De school met ruim 300 leerlingen zal dinsdag 4 oktober 2022 de deur openen voor het nieuwe schooljaar.

Schoolleider Rafaella Pryor heeft samen met drie andere leerkrachten op woensdag 28 september een brief met de geconstateerde problemen aangeboden aan Vice President (VP) Ronnie Brunswijk, in de hoop snel hulp te krijgen. De leerkrachten vragen om meteen over een brushcutter te mogen beschikken, zodat ze tenminste hun woonomgeving kunnen onderhouden.

De VP heeft deze kwestie meteen doorverwezen naar minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap & Cultuur (minOWC), die op dat moment aanwezig was op het kabinet van de VP. Volgens de VP zijn er genoeg middelen vrijgemaakt voor de aanpak van scholen in het achterland. Minister Levens heeft de delegatie beloofd alle punten mee te nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholen binnenland krijgen de nodige aandacht