dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Schenking portret Dobru aan R. Dobru stichting

lees ook ...

De Belastingdienst helpt bedrijven registreren voor BTW

De Belastingdienst Suriname biedt vanaf donderdag 01 december ondersteuning aan klanten die zich willen registreren voor de BTW, door middel van kiosken in het kantoor aan de van Sommelsdijckstraat 27...

Galeriehouder Natasha Knoppel heeft een portret van Robin’Dobru’ Ravales geschonken aan de gelijknamige stichting. Knoppel ziet de kunst- en cultuur sector als een belangrijke pijler voor duurzame ontwikkeling, innovatie en internationalisering. Het schilderij vervaardigd door beeldend kunstenaar Giovanni Jona is een donatie. Roetoe Ravales is ingenomen hiermee.

“In 2019 heeft mevrouw Ravales mij toestemming gegeven om teksten van Dobru te gebruiken in de Benedicto III-tentoonstelling ‘Prasi-oso, de magie van de authentieke parels’ die in Amsterdam is gehouden”, zegt Knoppel. Dit was een Ode aan de schoonheid van de prasi oso. Het was ook bedoeld om het behouden van monumenten te stimuleren.

Bij gebruik van de gedichten van Dobru zou Knoppel een donatie doen aan de stichting. Later koos zij ervoor om een schilderij te laten vervaardigen.

Drie jaar heeft de Dobru stichting achter de schermen gewerkt. “Dit is zeker een aanzet om meer activiteiten te ontplooien. We hebben een aantal projecten in mind. Het gebouw is opgeknapt en we werken de plannen uit. Wat zeker komt, is een kunstcafé, bij de onderwoning”, aldus Roetoe Ravales.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchenking portret Dobru aan R. Dobru stichting