dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
5
(1)

Schengenvisumverlening wordt verbeterd

lees ook ...

KPS had voorlichting hotspot in Coronie

Het Korps Politie Suriname (KPS) is op woensdag 20 september 2023 omstreeks 10.00 uur 's ochtends gestart met een pilotproject 'voorlichting hotspot' bij het monument van Tata Colin te Totness in het ...

Op korte termijn zal de Schengenvisumverlening door de Nederlandse ambassade in Paramaribo worden verbeterd. Het streven van de Nederlandse ambassade is ook om de nu geldende beperkingen in het aantal Schengenvisumaanvragen in de nabije toekomst volledig af te schaffen. Deze informatie deelde minister Armand Achaibersing die waarneemt op Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) in het parlement.

De bewindsman heeft hiermee enkele vragen die gesteld zijn door assembleeleden tijdens de begrotingsbehandeling 2022 beantwoord. Het ministerie is geconfronteerd met klachten vanuit de samenleving over de uitdagingen die worden ervaren bij het aanvragen van Schengenvisa. Het ministerie heeft via diplomatieke kanalen dit probleem onder de aandacht gebracht van de Nederlandse ambassade.

“Ik kan het college informeren dat het ministerie via diplomatieke kanalen dit pijnpunt onder de aandacht heeft gebracht van de Nederlandse ambassade”, zei de minister ad-interim van BIBIS. Vreemdelingen kunnen vrij gemakkelijk naar Suriname komen, terwijl Surinamers problemen hebben om naar Nederland af te reizen, ondanks de traditionele verbondenheid tussen de twee landen.

De Covid-19-pandemie heeft ervoor gezorgd dat de landen hun inreisbeleid hebben aangepast welke geleid heeft tot de afschaling van de capaciteit van onder andere de Schengenvisumverlening. “Voorzichtig kan geconcludeerd worden op basis van de cijfers die worden gepresenteerd door de bevoegde instanties wereldwijd, dat de zwaarste Covid-19-periode achter ons ligt en landen steeds meer overgaan tot normalisering”, zei Achaibersing.

Over de versoepeling van visa naar Suriname, zei de minister dat de regering Suriname wil maken tot een favoriete vakantiebestemming in de regio. Een aantal zaken zal moeten worden aangepakt. De regering zal alle logistieke barrières voor de reizigers naar Suriname met als doel toerisme en of familiebezoek wegwerken.

Het doel van het wegwerken van de logistieke barrières is het verhogen van het bezoekersaantal en het bevorderen van toerisme, dat tot gevolg zal hebben dat de inkomsten van het land zullen toenemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchengenvisumverlening wordt verbeterd