dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

Scheidend Pg: ‘Uitdieping communicatie OM noodzakelijk’

lees ook ...

Simons: Never before has what is occurring today occurred

The CLO's protests against the government's policy, led by Ronald Hooghart, are now in their second week. Some NDP leaders showed up again on Monday, and Jennifer Simons, the previous Assembly Preside...

De scheidende procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday, benadrukt het belang van de verdere uitdieping van communicatie bij het Openbaar Ministerie (OM). “Als ik een ding heb geleerd in de loop van de tijd, dan is het dat je middels overlegstructuren veel meer evenwichtige besluiten kunt nemen.

“Ik heb mij ingespannen om binnen het OM wat overlegstructuren te creëren. Ik moet toegeven dat door Covid het aantal van de face to face overlegmomenten minder zijn geworden, daardoor ook de kwaliteit van het overleg. Als er goed advies gegeven kan worden ook naar de opvolging is dat om het communiceren met elkaar verder uit te diepen, om zodoende begrip te krijgen voor je standpunten en de lijn die je uitzet als OM,” zegt Baidjnath Panday.

Volgens hem is het nooit voldoende om te communiceren, maar naarmate je door blijft praten intern, maar ook extern ontstaat er heel veel begrip voor je standpunten. Uiteindelijk ben jij de eindverantwoordelijke als pg. Hij geeft aan dat communicatie noodzakelijk is, zodat alle stakeholders begrijpen welk pad de pg opgaat ter versterking van de rechtstaat Suriname.

De vertrekkende pg zegt de uitdaging om in deze functie te functioneren, te hebben aanvaard op basis van de jarenlange kennis en ervaring die hij bij het OM heeft opgedaan. Zijn ervaring op nationaal en internationaal niveau waren voor hem de garantie dat hij de job zou aankunnen.

De scheidende pg zegt dat waarnemend pg Garcia Paragsingh vergelijkbaar met hem is gegroeid tijdens haar loopbaan bij het OM. Ook als het gaat om het groeien in het dragen van verantwoordelijkheid. “Ik acht haar in staat om die verantwoordelijkheid op een gedegen manier te kunnen invullen.”

Baidjnath Panday had gisteren zijn laatste werkdag als pg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScheidend Pg: 'Uitdieping communicatie OM noodzakelijk'