vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(1)

Schapendieven aangehouden en opgesloten

lees ook ...

Ontruiming Baka Nis uitgesteld

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft kortgeleden voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers de pers geïnformeerd dat ontruiming van de woongemeenschap Baka NIS is uitgesteld, na bemi...

Een benadeelde G.R. (51) deed het politiebureau Rijsdijk op 31 augustus 2023 aan en deed aangifte ter zake van diefstal van schapen. Hij gaf de wetsdienaren te kennen dat er drie schapen op zijn boerderij zijn weg genomen in de nacht van woensdag 30 augustus 2023.

Die nacht hoorde hij zijn schapen tekeer gaan, waardoor hij poolshoogte nam. In de nabije omgeving van zijn boerderij zag hij een verdachte manspersoon schuilen en toen hij de man dichtbij genaderd was, rende deze weg met achterlating van een zak inhoudende kledingstukken en een mobiele telefoon.

G.R. deed het politiebureau vervolgens aan met de gevonden goederen en bij aankomst op het politiebureau trof hij de verdachte C.H., die hij positief herkende, aan. Deze verdachte gaf de politie te kennen dat hij zich in de nabije omgeving van de boerderij bevond, toen iemand plotseling zijn goederen van hem afpakte. De politieambtenaren stelden een grondig onderzoek in, waarbij C.H. toegaf samen met twee andere kompanen de schapen te hebben gestolen.

Op zijn aanwijzing werden de twee andere verdachten, C.M. en G.K. op hun woonadres in de kraag gevat, waarna zij ter voorgeleiding werden overgebracht naar voormeld politiebureau. De schapen werden teruggevonden en afgestaan aan de benadeelde.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten C.H. (53), C.M. (32) en G.K. (27) door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchapendieven aangehouden en opgesloten