zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Schandelijke discriminatie gedrag in staatsbus Albina-Moengo-Paramaribo

lees ook ...

Het Nationaal Vervoer Bedrijf N.V. betreurt het vertoond gedrag op dinsdag in de staatsbus te Albina. Passagiers meenden het recht te hebben om mede- passagiers, en wel Haitianen uit de staatsbus die de route Paramaribo-Moengo-Albina onderhoudt te zetten. De directie van de NVB heeft ondertussen te kennen gegeven dat deze medepassagiers op geen enkele manier verbonden zijn aan de NVB, en niet handelden in opdracht van het bedrijf.

Deze handeling is totaal tegen de richtlijnen, kernwaarden en bedrijfscultuur van de NVB. Er circuleert een filmpje op Facebook met dit afkeurenswaardige gedrag. Volgens de daders moesten alle Haitianen uitstappen, omdat de staatsbus niet voor hen is bedoeld. “Un saka snel. Haïtiaan un saka snel,” werd  de medepassagiers toegeschreeuwd. Vrouwen stapten verontwaardigd uit de bus, terwijl deze man zijn onheilsboodschap vervolgde dat geen enkele Haïtiaan met de staatsbus vervoerd zal worden.

Deze mannen met een agressieve houding hielden iedereen een leugen voor. Zij vertelden dat dit systeem voortaan gehanteerd zal worden waarbij Haïtianen niet de gelegenheid zullen krijgen om gebruik te maken van de staatsbus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchandelijke discriminatie gedrag in staatsbus Albina-Moengo-Paramaribo