woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
5
(1)

Schandelijke discriminatie gedrag in staatsbus Albina-Moengo-Paramaribo

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

Het Nationaal Vervoer Bedrijf N.V. betreurt het vertoond gedrag op dinsdag in de staatsbus te Albina. Passagiers meenden het recht te hebben om mede- passagiers, en wel Haitianen uit de staatsbus die de route Paramaribo-Moengo-Albina onderhoudt te zetten. De directie van de NVB heeft ondertussen te kennen gegeven dat deze medepassagiers op geen enkele manier verbonden zijn aan de NVB, en niet handelden in opdracht van het bedrijf.

Deze handeling is totaal tegen de richtlijnen, kernwaarden en bedrijfscultuur van de NVB. Er circuleert een filmpje op Facebook met dit afkeurenswaardige gedrag. Volgens de daders moesten alle Haitianen uitstappen, omdat de staatsbus niet voor hen is bedoeld. “Un saka snel. Haïtiaan un saka snel,” werd  de medepassagiers toegeschreeuwd. Vrouwen stapten verontwaardigd uit de bus, terwijl deze man zijn onheilsboodschap vervolgde dat geen enkele Haïtiaan met de staatsbus vervoerd zal worden.

Deze mannen met een agressieve houding hielden iedereen een leugen voor. Zij vertelden dat dit systeem voortaan gehanteerd zal worden waarbij Haïtianen niet de gelegenheid zullen krijgen om gebruik te maken van de staatsbus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchandelijke discriminatie gedrag in staatsbus Albina-Moengo-Paramaribo