Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Schaarste aan valuta in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 12 At 16.40.37

Vanaf het begin van augustus is de wisselkoers aan het stijgen. Cambiohouders zijn genoodzaakt koersen aan te passen, omdat de straatkoers veel hoger ligt. De prijs voor de aankoop van euro ging van SRD 10 naar SRD 13, terwijl de US-dollar van SRD 9 naar SRD 11 ging. Er heerst momenteel een schaarste aan valuta, hetgeen ertoe leidt dat men bereid is een hoge koers aan te bieden.

De hosselaars bieden een veel hogere prijs aan, waardoor de cambio’s geen andere keus hebben dan zich daaraan te koppelen. Er wordt op straat al dicht bij de SRD 15 geboden voor de euro. Het is ook zo dat sommige cambiohouders jongens erop uitsturen om op straat te gaan hosselen. Deze jongens krijgen een x-bedrag en gaan vervolgens de straat op om valuta op te kopen. Dit draagt bij aan het omhoog gaan van de koers. Ook een reden van de koersstijgen, is het feit dat de regering geen geld heeft om de koers stabiel te houden.

Volgens de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zal zij rond eind augustus, de wisselkoersen voor valuta bijstellen. De koers is volgens de Bank niet in lijn met de realiteit.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Papi
woensdag 12 augustus 2020 18:31

Er gaan nu geen Nederlanders naar Suriname. Valuta komt dan niet in het land. Waren de Nederlanders die het land draaiende houden met valuta. Corona moet snel weg zodat ze weer euro’s brengen. Gelukkig sturen ze nog geld via western union of Surichange..

blue
donderdag 13 augustus 2020 09:11

Papi jullie hebben toch Dilip Sardjoe . Die zich miljonair noemt. En er zijn nog een aantal als hem in Suriname. Dus mensen die zich over de ruggen van de burgers hebben verrijkt. Meneer Papi schrijft dat er geen geld meer in ons land komt omdat de Surinederlanders niet meer naar Suriname komen. Surinederlanders en witte Nederlandse stagiares/toeristen hielden Suriname draaiend met hun Euro’s en US dollars. Papi ga Sardjoe, Kuldipsinhg en dat soort geboefte maar om geld vragen of een bijdrage in een andere vorm. Sardjoe had een grote bek over de bijdrage van Surinaamse Nederlanders aan Suriname. Sardjoe… Lees verder »

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door blue


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen