dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(2)

Schaarste aan paracetamol

lees ook ...

Medewerkers kabinet ronden overheidscommunicatietraining suc...

De medewerkers van het Kabinet van de President hebben de training overheidscommunicatie succesvol afgerond. Er is een professionaliseringsproces ingezet om te komen tot een significante verbetering v...

Er is al enkele maanden een schaarste aan de pijnstiller paracetamol. Personen die met een recept voor paracetamol naar de apotheek gaan, krijgen te horen dat ze het ergens anders moeten proberen. Volgens de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA), heeft het tekort te maken met de schaarste aan medicamenten die tot nu toe niet is opgelost.

De vereniging heeft nog moeite om over de nodige valuta te beschikken voor de aanschaf van de medicamenten en om de apotheken te bevoorraden. Apotheken die wel over de medicamenten beschikken, hebben deze zelf ingekocht. Deze worden niet op recept meegegeven, maar kunnen wel apart worden gekocht door de burger.

Het tekort komt ook doordat er een grote vraag is naar dezelfde middelen in de ziekenhuizen die momenteel overvol zijn geraakt vanwege de Covid-situatie. De voorraden die zijn ingevlogen, worden afgestaan aan de ziekenhuizen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchaarste aan paracetamol