donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(1)

Schaarste aan levensmiddelen op komst in Suriname

lees ook ...

Government covertly increase its take on gasoline

The government has made the decision to increase its take for fuel, much like a robber in the night. The public has long complained about the high cost of petrol, but there hasn't been any communicati...

Er dreigt een schaarste te ontstaan aan levensmiddelen door de enorme drukte op de winkels, zegt Gretl Wolfram, voorzitter van de Winkeliers- en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS). Deze situatie is zorgwekkend te noemen. Uien, aardappelen en spijsolie zijn producten die momenteel schaars zijn in het land. Er zijn volgens haar wel afspraken gemaakt met de distributeurs, dat zij op de dinsdag, donderdag en zaterdag zullen leveren.

Winkeliers hebben bij de distributeurs bestellingen geplaatst, maar de distributeurs geven aan dat er geen uien, aardappelen en nu ook geen zout in voorraad zijn. Wolfram geeft wel toe dat sommige burgers overdrijven en dus ook hamsteren, wat nergens voor nodig is. Er zijn consumenten geweest die meer dan SRD 13.000 aan producten hebben uitgegeven aan producten.

Het is voor winkeliers moeilijk om consumenten beperkingen op te leggen door aan te geven hoeveel zij wel of niet mogen kopen. Consumenten zullen niet naar de winkelier luisteren, geeft Wolfram aan. Minister Saskia Walden van Economische Zaken heeft gezegd dat de voedselvoorziening ook tijdens de lockdown gegarandeerd is, maar burgers lijken daar geen geloof in te hebben.

Sinds de bekendmaking van de total lockdown op 28 mei is er een enorme drukte ontstaan bij de winkels. De total lockdown is op 31 mei ingegaan en geldt tot en met 18 juni. Burgers mogen wel op de maandag, woensdag en vrijdag naar de winkel om boodschappen te halen. Naast supermarkten is er een drukte bij bakkerijen en geldtransactiekantoren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchaarste aan levensmiddelen op komst in Suriname