zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
5
(1)

Schaarse medicamenten in Suriname worden aangevuld

lees ook ...

Ogane draait op verlies

Een EBS-commissie moet de regering advies geven over de stroomtarieven. Het bedrijf maakte slechts winst tussen 2017 en 2019. Grote verliezen zijn ontstaan, omdat de gasprijs niet wordt aangepast, waa...

In Suriname is er een schaarste aan ziekenhuis antibiotica en psychofarmaca ontstaan. Dit komt door het ernstig financieringstekort van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), welke ontstaan is door grote betaalachterstanden vanuit de overheid in de periode 2019/2020. Door de regering is een tekort van US$ 3.5 miljoen (ongeveer SRD 54 miljoen) geconstateerd.

Nu wordt gewerkt aan het inlopen van deze achterstand, zegt het ministerie van Volksgezondheid. Gezien de procedure van medicatie bestelling, wordt alles in het werk gesteld dat de voorraad van deze medicatie binnen een week aangevuld is.

De tekorten worden opgevangen om het BGVS na langer dan een jaar wederom in staat te stellen zelf medicijnen in te kopen. Het is te verwachten dat deze schaarse medicamenten binnen een week ingevlogen worden, omdat het ministerie van Financiën extra middelen beschikbaar stelt.

Dit probleem wordt erkend en er is al gecommuniceerd met de voorzitters van de Nationale Ziekenhuis Raad, de Vereniging van Medici in Suriname en de relevante specialisten. De regering werkt aan een spoedige oplossing in het belang van de gezondheidszorg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchaarse medicamenten in Suriname worden aangevuld