woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

SCF stelt US$ 65.500.- ter beschikking voor strategie biodiversiteit

lees ook ...

Santokhi: Grondenrechten nog steeds hoog op agenda regering

Te Witsanti wordt door de inheemsen een festival gehouden. President Chandrikapersad Santokhi is zaterdag eregast geweest bij de opening van het inheemse festival. Het dorpsbestuur heeft in samenwerki...

Het Suriname Conservation Foundation (SCF)  heeft  65.500 Amerikaanse dollars beschikbaar gesteld voor een biodiversiteitsstrategie en een actieplan. Minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu en SCF-directeur Henna Uiterloo hebben  hiervoor op vrijdag  het Nationaal Biodiversiteit Strategie Actie Plan ondertekend.

“De bedoeling is dat het ministerie financiële middelen heeft om de processen die het gaat uitzetten, te kunnen financieren”, maakt Uiterloo duidelijk. Een onderzoek van een jaar, moet de richting bepalen die Suriname tot 2030 zal moeten opgaan met zijn biodiversiteit.

Verschillende aspecten van biodiversiteit zullen bestudeerd worden. Het project zal Suriname wegwijs maken in het omgaan  met het milieu  en welke maatregelen getroffen moeten worden voor het bereiken van resultaat. “Het gaat erom dat alles op elkaar moet aansluiten, dat is de reden waarom SCF dit project financiert”, legt Uiterloo uit.

De SCF is het financieringsmechanisme van Suriname, die projecten voor bescherming en behoud van de biodiversiteit ondersteund. Minister Tjong-Ahin juicht de financiering toe. “We onderstrepen de samenwerking tussen de overheid en de ngo’s. De financiering van milieuprojecten is niet alleen een verantwoordelijkheid van de overheid. We zijn ook blij als de private sector wil inspringen om een aantal milieudoelen te halen,” aldus de bewindsman.

De bewindsman ziet het actieplan als een kans om te komen tot een nieuwe strategie voor biodiversiteit, zodat de problemen effectiever  aangepakt kunnen worden, omdat Suriname de doelen van het Verdrag inzake Biologische diversiteit niet heeft gehaald.

ROM doet er alles aan om het actieplan veel eerder af te ronden. Het zal overeen moeten stemmen met het Meerjaren Ontwikkeling Programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSCF stelt US$ 65.500.- ter beschikking voor strategie biodiversiteit