zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
4
(1)

SCB Bank NV: “Suriname staat voor gouden tijden met groeiende economische kansen”

lees ook ...

Kleine commissie voor formulering Grondenrechten

Binnenkort moet er een kleine commissie worden ingesteld die de uiteindelijke nota van wijziging voor de wet Collectieve rechten inheemse en tribale volken moet zien te formuleren. De nota moet zo sne...

Terence Gonesh, directeur van SCB Bank NV, heeft verklaard dat Suriname een veelbelovende toekomst tegemoet gaat. Met zijn positie als een van ‘s werelds grootste goudproducenten, het opkomende potentieel in de olie- en gasindustrie, en de mogelijkheden die voortkomen uit de handel in koolstofkredieten, ziet het land een enorme economische groei in het vooruitzicht.

Samen met de overheid, het bedrijfsleven en diverse experts bereidt Suriname zich grondig voor om duurzaam te profiteren van deze ontwikkelingen. Buitenlandse bedrijven tonen steeds meer interesse in de lucratieve zakelijke mogelijkheden die het land te bieden heeft.

Gonesh benadrukte dat het essentieel is dat de overheid stappen onderneemt om aantrekkelijke en beschermende regelgeving te implementeren voor zowel buitenlandse als lokale investeringen. Dit om de arbeidsmarkt te versterken en corruptie tegen te gaan. Daarnaast is modernisering van fiscale regelgeving en verbetering van inning van belastingen van groot belang.

De SCB Bank NV investeert momenteel in de modernisering en uitbreiding van haar dienstverlening om haar klanten, zowel zakelijk als particulier, te ondersteunen bij het realiseren van hun ontwikkelingsdoelen. Door middel van maatwerk advies, begeleiding bij beleggingen en financiering van investeringsplannen draagt de bank bij aan de groei en ontwikkeling van Suriname.

De toekomst biedt ook mogelijkheden voor economische diversificatie, zoals in de agrarische sector, veeteelt, toerisme, transport en automatisering. Voorwaartse of achterwaartse integratie in de waardeketen bieden ruime kansen voor meer waardecreatie, niet alleen in Suriname maar ook in nieuwe markten, waaronder de Caricom.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSCB Bank NV: "Suriname staat voor gouden tijden met groeiende economische kansen"