zondag 17 januari 2021
30.6 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

SBB wordt gereorganiseerd en gecontroleerd

lees ook ...

Huidige covidmaatregelen nog minimaal een week gehandhaafd

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid maakte op de Covid-persconferentie die vandaag in de Congreshal werd gehouden bekend, dat de huidige Covid-19-maatregelen nog een week van kracht blijven. “N...

In verband met de benoeming van een nieuwe Directeur en Raad van Commissarissen bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht(SBB), had het regeringsteam onder leiding van President Chandrikapersad Santokhi, gisteren haar eerste meeting met  de SBB. Naar de SBB is duidelijk overgebracht dat de regering gaat voor het efficiënt en effectief maken van het bedrijf; kortom een reorganisatie van de SBB.

In verband met het effecttief maken van het bedrijf, was de regering al begonnen met de controle van de houtexport en houtkap. Daarbij staat op de agenda het verhogen van de retributierechten en de royalties. President Santokhi geeft aan  graag te hebben dat een groot deel van het hout in Suriname wordt gewerkt voor de ontwikkeling van de lokale productie en Werkgelegenheid.

Vanwege malafide praktijken die bij de SBB zijn geconstateerd, is er een CLAD onderzoek ingesteld, waarbij de financiële administratie over de afgelopen periode doorgelicht wordt. Tijdens de meeting is er ook een vliegende brigade geïnstalleerd die extra acties uit gaat voeren om  illegale houtexport tegen te gaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Covidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021

De covid-19-maatregelen d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname SBB wordt gereorganiseerd en gecontroleerd