donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

SBB wordt gereorganiseerd en gecontroleerd

lees ook ...

Brunswijk: Reducing fuel prices must be done gradually

Vice President Ronnie Brunswijk thinks it's best to release the fuel price gradually rather than all at once. He can relate to the plans made to alter the course. He does think that the gold sector's ...

In verband met de benoeming van een nieuwe Directeur en Raad van Commissarissen bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht(SBB), had het regeringsteam onder leiding van President Chandrikapersad Santokhi, gisteren haar eerste meeting met  de SBB. Naar de SBB is duidelijk overgebracht dat de regering gaat voor het efficiënt en effectief maken van het bedrijf; kortom een reorganisatie van de SBB.

In verband met het effecttief maken van het bedrijf, was de regering al begonnen met de controle van de houtexport en houtkap. Daarbij staat op de agenda het verhogen van de retributierechten en de royalties. President Santokhi geeft aan  graag te hebben dat een groot deel van het hout in Suriname wordt gewerkt voor de ontwikkeling van de lokale productie en Werkgelegenheid.

Vanwege malafide praktijken die bij de SBB zijn geconstateerd, is er een CLAD onderzoek ingesteld, waarbij de financiële administratie over de afgelopen periode doorgelicht wordt. Tijdens de meeting is er ook een vliegende brigade geïnstalleerd die extra acties uit gaat voeren om  illegale houtexport tegen te gaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSBB wordt gereorganiseerd en gecontroleerd