dinsdag 16 april 2024
29.5 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
3.5
(2)

Saya kreeg toch toestemming Haïtianen te vliegen naar Suriname

lees ook ...

EVC-systeem kan deuren openen voor ervaren Surinamers zonder...

In een baanbrekende ontwikkeling voor Suriname, is de officiële erkenning van werkervaring zonder traditionele diploma’s een significante stap dichterbij gekomen. Het innovatieve systeem van Erkenning...

Jean Mixon, alias Saya heeft toestemming van de regering gekregen om Haïtiaanse werknemers te vervoeren naar Suriname, terwijl de reguliere vluchten van en naar Haïti officieel nog steeds niet mogen worden uitgevoerd, omdat er een onderzoek is naar mensensmokkel. Gisteravond  zijn ze aangekomen met Fly All Ways. Het gaat volgens informatie in de wandelgangen om 175 personen.

Onduidelijk is waarom dit wel mocht. Ook is niet bekend waar deze mensen te werk gesteld zullen worden en als zij een werkvergunning hebben of toeristenvisum. Over tijd van hun verblijf tast men ook in het donker.

“Hij heeft onder condities toestemming gehad. Onder het presidentieel besluit mag dat gebeuren. Het gaat om één heen en weer vlucht van repatrianten en personen die hier gaan werken”, volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Hij wilde niet alle vragen beantwoorden.

Op de heenvlucht zaten ongeveer 20 personen naar Haiti, maar het aantal op de terugvlucht had bussen nodig om vervoerd te worden vanuit de Johan Pengel Luchthaven naar Paramaribo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaya kreeg toch toestemming Haïtianen te vliegen naar Suriname