zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
4
(1)

Saya aangehouden voor gebruik vervalste papieren bij aanschaf dure luxe auto

lees ook ...

Suriname en Frans-Guyana bevestigen voortzetting militaire s...

De waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger (NL) en tevens commandant van de Luchtmacht, luitenant-kolonel Marven van Huisduinen, heeft samen met brigadier-generaal Marc Le Bouil, commandant van...

Jean ‘Saya’ Mixon is vrijdag door het Corruptie Onderzoeksteam (COT) van het Korps Politie Suriname aangehouden en in verzekering gesteld. Een groot aantal zwaarbewapende politiemannen is naar het adres van de ondernemer aan de Hofstraat geweest waar zij een inval hebben gepleegd. Zijn kantoor werd door het COT onderzocht.

De politie heeft Saya, na afstemming met het Openbaar Ministerie, aangehouden in verband met een onderzoek naar mogelijk vervalste documenten bij de aanschaf van een enorm dure luxe auto. De zaak is in onderzoek bij de afdeling COT.

Vervalste paspoorten
Saya is ook voorzitter van ‘Team Haiti’ een organisatie die Haïtianen naar Suriname laat halen. In de afgelopen tijd zijn enkele honderden Haïtianen naar Suriname afgereisd. Hij zegt dat hij legaal Haïtianen naar Suriname laat halen. Saya zelf is ook Surinamer.

Nu speelt er ook een kwestie van Haïtianen die met vervalste paspoorten reizen. Onlangs zijn personen aangehouden en werd hij als eerst gecontact.

Saya ontkent dat hij personen met illegale paspoorten naar Suriname laat afreizen. Hij zou de legale wegen bewandelen om deze groep in het land te accommoderen. Als de Haïtianen in het land arriveren, probeert hij een baan voor hun te zoeken. De groep wordt veelal ingezet in de landbouw.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaya aangehouden voor gebruik vervalste papieren bij aanschaf dure luxe auto