dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Satya Dharma decoreert trouwe werkers

lees ook ...

Suriname start ambitieus boomplantproject: een miljoen bomen...

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken start op 24 mei met het ambitieuze project "Planting one million trees in 5 years" in Suriname. President Chan Sant...

Stichting Satya Dharma zet zich in voor de gemeenschap in Nederland en Suriname. Werkers van de organisatie zijn gedecoreerd voor hun jarenlange trouwe dienst. Penningmeester Oesha Bhikhie is onderscheiden door de Nederlandse koning Willem-Alexander, samen met adviseur Chienta Ramdhan. Ze zijn onderscheiden in de Ere Orde van Oranje-Nassau. De onderscheidingen vonden plaats in het Stadshuis te Rotterdam en Purmerend.

Adviseur Ram Rambartsingh, kreeg deze koninklijke onderscheiding eerder. Ramon Ramsodit, president van Satya Dharma, spelde de SuRospeld op voor zijn vele activiteiten in beide landen.  Ramsodit bedankte de gedecoreerden namens de stichting voor hun trouwe dienst. Bhikhie zal na 25 jaar als penningmeester bij Satya Dharma in Nederland stoppen met het formele werk. Ook Rambaratsingh zal terugtreden. Tijdens hun loopbaan hebben zij verschillende onderscheiding gekregen. Beiden zullen zich blijven inzetten voor hun geboorteland Suriname.

Wijlen Bram Peper, oud-burgemeester van Rotterdam, was ervan overtuigd dat Bhikhie de beste penningmeester is, die een nonprofit organisatie als Satya Dharma kon hebben. De subsidie van Satya Dharma in maart 2002 onder haar leiding volledig afgebouwd.

Rambartsingh was naast adviseur van Satya Dharma ook betrokken bij:

  1. Visumvrij reizen voor Surinamers: bijdragen in het debat tijdens bijeenkomsten;
  2. 100% controle op Schiphol: bijdragen in de vorm van besluitvorming;
  3. Cliëntenraad: het op reguliere tijden bijwonen van de vaste bijeenkomsten;
  4. Open-Sky Amsterdam-Paramaribo VV: bijdragen aan debatten en het bewerkstelligen van nieuwe verdragen;
  5. Aow-gat voor Rijksgenoten geboren in Suriname: deelnemen aan debatten en bijdragen in de vorm van besluitvorming.

Ramdhan kreeg de koninklijke onderscheiding, omdat hij zich jarenlang ingezet heeft voor de Nederlandse samenleving op juridisch gebied én voor Suriname. Zijn adviezen bij de organisatie het gebied van gezinshereniging en migratie heeft velen voordeel gebracht. Hij blijft adviseur van de stichting.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSatya Dharma decoreert trouwe werkers