maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(2)

SATCA kondigt harde acties aan

lees ook ...

Twins Kapsalon partner in succesvolle Kappers-A opleiding on...

Zeventien cursisten van de Kappers-A opleiding hebben hun certificaat in ontvangst genomen na het succesvol afronden van hun opleiding, aangeboden onder het project: ‘Wroko fu mek moni’. Minister Stev...

De Surinaamse Associatie van Luchtverkeersleiders (SATCA) heeft aangekondigd dat het tot harde acties zal overgaan. Het bestuur van de bond is momenteel in overleg om de details van de acties te bepalen.

Het besluit om tot actie over te gaan volgt na herhaalde pogingen tot dialoog en onderhandelingen die niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. De SATCA betreurt het ten zeerste dat oproepen tot verbetering van de werkomstandigheden van luchtverkeersleiders niet effectief zijn geweest. De luchtverkeersleiders zijn vooral gefrustreerd over het uitblijven van verbeteringen in hun rechtspositie en lonen, ondanks maandenlange verzoeken.

Het personeelstekort wordt steeds nijpender door een voortdurende braindrain binnen de dienst, aangezien ervaren professionals elders hun geluk gaan zoeken vanwege het gebrek aan aantrekkelijke beloningen en arbeidsomstandigheden.

De SATCA benadrukt dat het onacceptabel is dat medewerkers in een cruciale sector zoals de luchtverkeersleiding worden blootgesteld aan risico’s als gevolg van nalatigheid en ontoereikende arbeidsvoorwaarden. Deze situatie vormt niet alleen een bedreiging voor de veiligheid van het luchtverkeer, maar ondermijnt ook de integriteit van het beroep.

De bond dringt er bij de overheid op aan om de veiligheid van het luchtverkeer en het welzijn van de luchtverkeersleiders serieus te nemen en actie te ondernemen om de werkomstandigheden en rechtspositie van de luchtverkeersleiders te verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSATCA kondigt harde acties aan