woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(1)

Saramaccaners eisen opheffing ‘onterechte’ schorsing MZ medewerker

lees ook ...

Nederlandse premier Rutte reist september af naar Suriname

De Nederlandse premier Mark Rutte is volgende maand in Suriname. Zijn bezoek is gepland voor 12 en 13 september. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale...

Zeventig Saramaccaners uit het binnenland en Paramaribo hebben de vicepresident schriftelijk gevraagd om de schorsing van  Isman Antomoi terug te draaien. Zij vinden de afstraffing van  de gezondheid assistent door de Medische Zending onterecht. Hij zou de minister van Volksgezondheid niet correct hebben aangesproken.

De briefschrijvers geven aan, dat deze frontliniemedewerker in de covid-19 pandemie altijd zijn taken serieus heeft genomen. Om die reden heeft hij de minister aangesproken, toen die de coronaregels niet naleefde.

De minister deed  met een Nederlandse gezondheidsmissie  Laduani aan tijdens een  oriëntatie bezoek in het binnenland. De MZ keurde deze actie van Antomoi af en schorste hem. Directeur Herman Jintie zal donderdag een gesprek voeren met de medewerker.

Roman Diko, vertegenwoordiger van de briefschrijvers, diende het  maandag in op het kabinet van de vicepresident. Afschriften zijn gestuurd naar parlementsvoorzitter Marinus Bee en Ramadhin. Peter waterberg nam de brief in ontvangst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaramaccaners eisen opheffing 'onterechte' schorsing MZ medewerker