zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Saramaccaner op WOMAD-Festival in Engeland 2023

lees ook ...

Nieuwe vergaderzaal De Nationale Assemblee binnen jaar gerea...

Volgens de bouwplanning zal de nieuwe vergaderzaal en bijbehorende ruimtes binnen een jaar verrijzen op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henck Aaronstraat. Op donderdag 21 september 2023 werd h...

Robert Kram, meer bekend als Kram zal schitteren op het 41ste (World of Music, Arts and Dance) WOMAD-Festival, dat gehouden zal worden van 27 tot en met 30 juli in Engeland. Kram en Dwight Sampi vormen een duo. Kram is ontdekt via het Jaw Jaw Tela gastenverblijf in het dorp Jaw Jaw aan de Boven-Suriname.

 Kram en Dwight sampi zijn veel gevraagd bij dede oso’s, begrafenissen en verjaardagsfeesten in de Saramaccanse gemeenschap. “Ik voel me echt vereerd. Dit is iets groots, niet alleen voor de Saramaccaanse gemeenschap, maar ook voor heel Suriname. Je kunt hem niet verbergen”, zegt Kram aan de Ware Tijd, kort voor vertrek.

Hij zal niet alleen optreden, maar ook een song opnemen in het hoofdkwartier van British Broadcasting Corporation (BBC). Interviews bij BBC-radio staan ook op het programma.

Het WOMAD-Festival wil de vele vormen van kunst, muziek en dans van over de hele wereld bij elkaar brengen. Het is anders dan andere festivals, die sterren presenteren om zoveel mogelijk kaarten te verkopen. Vanaf het begin in 1982 is het doel hetzelfde gebleven. Men wil nog steeds het publiek kennis laten maken met bekende en onbekende wereldse muziek. WOMAD presenteert ook poëzie, workshops en debatten. Verder wil WOMAD-bewustwording, en culturen bij elkaar brengen. De lyrics gaan vaak over actuele onderwerpen als genocide, oorlog en vrouwenbesnijdenis. De zanger en gitarist is op 31 juli terug in Suriname.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaramaccaner op WOMAD-Festival in Engeland 2023