maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Saramaccadoorsteekbrug dicht: verkeersomleidingen door vervangingswerkzaamheden

lees ook ...

JusPol minister belooft actie tegen toenemende criminaliteit...

Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs leidde een delegatie die ontvangen werd door minister Kenneth Amoksi om hun bezorgdheid te uiten over toenemende criminele activiteiten in het Matawai-gebied...

Vanaf woensdag 28 februari 2024 zal de Saramaccadoorsteekbrug, een cruciale verkeersader over het Saramaccakanaal, voor enkele maanden gesloten zijn voor alle rijverkeer. Deze ingrijpende maatregel is noodzakelijk omdat de huidige brug niet meer voldoet aan de moderne verkeerseisen. In plaats daarvan komt er een geheel nieuwe brugconstructie met zes rijstroken om de verkeersstroom efficiënter te beheren.

Deze ontwikkeling heeft aanzienlijke gevolgen voor het lokale verkeer. Automobilisten zullen tijdens de constructiewerkzaamheden worden omgeleid via alternatieve routes, waaronder de Beekhuizenbrug (ook bekend als de Vabi-brug) en de Saronbrug. Deze maatregel is bedoeld om de impact op het dagelijkse verkeer zoveel mogelijk te beperken.

Om de gemeenschap te informeren en te begeleiden bij deze verandering, zullen er ruim van tevoren aankondigingsborden geplaatst worden op strategische locaties zoals de omgeving van Zwartenhovenbrugstraat/Molenpad/Van ‘t Hogerhuysstraat, rotonde Poelepantje, Latour, Latour-MLK-weg, en bij de J.A. Wijdenboschbrug vanuit Commewijne.

Bijkomend wordt het kruispunt met de Slangenhoutstraat vanaf dezelfde datum heringericht, inclusief de tijdelijke buitenwerkingstelling van de verkeerslichten, om een soepelere doorstroming van het omgeleide verkeer te faciliteren. Gedetailleerde omleidingsroutes zijn vastgesteld voor verkeer vanuit verschillende richtingen, met duidelijke voorrangsregels om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Weggebruikers worden nadrukkelijk verzocht om de nieuwe verkeerssituatie en de omleidingsroutes in acht te nemen. Het is raadzaam om extra reistijd in te calculeren, vooral tijdens de spitsuren, gezien de verwachte langere reistijden in de betrokken gebieden.

Deze omvangrijke projectplanning en de bijbehorende verkeersomleidingen zijn essentieel voor het realiseren van een moderne, veiligere en efficiëntere brug die klaar is voor de toekomst. De autoriteiten vragen om begrip en medewerking van alle weggebruikers gedurende de periode van herbouw en beloven de overlast zo veel mogelijk te beperken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaramaccadoorsteekbrug dicht: verkeersomleidingen door vervangingswerkzaamheden