zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
4
(1)

Saramacca roept dringend op tot bemanning politieposten tegen criminaliteitsgolf

lees ook ...

Ministers benadrukken belang van gezonde leefstijl op Wereld...

Ter gelegenheid van World Health Day op zondag 7 april 2024, organiseerde het ministerie van Volksgezondheid samen met diverse partners een gezondheidsdag, dit jaar onder het thema "My Health, My Righ...

Belanghebbenden – waaronder ondernemers, winkeliers, de politieleiding onder aanvoering van de Gewestelijke Politie Commandant (GPC), de districtscommissaris (dc) en diens staf – zijn in Groningen, Saramacca bijeengekomen om te praten over de opmars van de criminaliteit, inclusief gewelddadige roofovervallen, in het district. Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga trapte de bijeenkomst af met een krachtige boodschap: “Elke roofoverval is er één te veel.”

Hij benadrukte de noodzaak van een sterke samenwerking tussen lokale ondernemers, winkeliers, burgers en de autoriteiten om deze misdrijven effectief aan te pakken. Volgens hem is dit essentieel om de veiligheid in Saramacca te waarborgen.

De bijeenkomst belichtte hoe georganiseerd en doeltreffend de criminele groeperingen te werk gaan, vaak met gegarandeerd succes. De aanwezige ondernemers en winkeliers kregen de kans om rechtstreeks in gesprek te gaan met de politie, waarbij het ontbreken van een permanente politiepost bij de Uitkijkbrug als een kritiek punt naar voren kwam.

Sadhana Somaidien, de voorzitter van de Ressortraad Jarikaba, en anderen benadrukten hoe cruciaal de bemanding van deze post is in de strijd tegen de harde criminaliteit. De discussie belichtte ook het gebrek aan personeel als reden voor het niet kunnen bemannen van cruciale hulpposten, waaronder die bij de Uitkijkbrug. De districtscommissaris en DNA-lid Rajindre Debie hebben toegezegd dit probleem op hoger niveau aan te kaarten bij de minister van Justitie en Politie en de president.

Tijdens de vergadering werden diverse samenwerkingsinitiatieven en verbeterpunten aangedragen, waaronder het verbeteren van de surveillance en het adresseren van druggerelateerde kwesties onder jongeren. De ernstige mishandeling en beroving van de heer Fangli Wu, eigenaar van supermarkt Good Choice, werd als een pijnlijk voorbeeld aangehaald om te benadrukken dat dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen moeten worden.

De bijeenkomst in Saramacca was een duidelijk signaal van de gemeenschap en autoriteiten om samen te werken en concrete stappen te ondernemen tegen de toename van gewelddadige criminaliteit in het district.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaramacca roept dringend op tot bemanning politieposten tegen criminaliteitsgolf