maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Saramacca pakt slechte wegen en illegale zandtrucks aan

lees ook ...

Geen staking meer bij BOG door tussenkomst rechter

De staking bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is volledig stopgezet door een besluit van de rechter. Partijen zijn akkoord gegaan om verder te   onderhandelen. Het ministerie van Volksgezon...

Bewoners van de ressorten Kampong Baroe, Jarikaba en Groningen klagen al langer over de slechte staat van delen van de Saramaccaweg, de Mr. P. Chandishawweg en de Sidodadiweg. Naar aanleiding van deze klachten heeft districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, samen met DNA-lid Radjendre Debie, een bezoek gebracht aan de desastreuze Saramaccaweg nabij Hamburg.

De weg is daar voor een groot deel onbegaanbaar en onveilig geworden voor het normale verkeer. Automobilisten ondervinden veel hinder van de slechte staat van de weg, met name in de avonduren.

DNA-lid Debie hekelt het feit dat ondanks borden die het maximum toegestane asgewicht van 8 ton aangeven, er met regelmaat zware zandtrucks over de wegen rijden die deze norm ver overschrijden. Deze trucks, met 10 of 12 wielen, hebben een asdruk van 12 tot 14 ton en veroorzaken enorme schade aan de asfaltwegen.

De hoge snelheid waarmee deze trucks door de smalle straten van het district zonder trottoirs scheuren, vormt bovendien een groot gevaar voor voetgangers en fietsers. Volgens districtscommissaris Bansi-Durga is dit probleem al vaker besproken met de politie.

Echter, de politie kan hier niet tegen optreden vanwege een gebrek aan de benodigde apparatuur, zoals weegapparatuur, om de wet te handhaven. De dc kondigt aan dat ze de zandputhouders gaat aanschrijven om, conform de vergunningsvoorwaarden, de wegen waarover ze hun grondstoffen vervoeren te onderhouden en begaanbaar te houden. De dc benadrukt dat hier streng op zal worden toegezien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaramacca pakt slechte wegen en illegale zandtrucks aan