Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Saramacca kan belangrijk agrarisch district worden in Suriname

Geplaatst

op

President Santokhi Bij Gopex I Saramacca. Foto Cds

President Chan Santokhi heeft samen met andere regeringstoppers het district Saramacca bezocht. Dit district heeft volgens de regeringsleider veel potentie als het gaat om de agrarische sector. Echter moet gebruikgemaakt worden van de moderne technologie, om dit doel te kunnen verwezenlijken. 

Tijdens het bezoek heeft het staatshoofd ook gesproken over het heropstarten van het bacovenbedrijf FAI. Deskundigen zijn bezig te zoeken naar een oplossing. Er zou ook al een plan klaarliggen voor de heropstart van dit bedrijf. Juristen hebben de opdracht gekregen om een aantal zaken binnen dit bedrijf te onderzoeken.

Verder heeft de minister van Openbare Werken de opdracht gehad om de negentien pompen die uit de technische samenwerking met India beschikbaar zijn, in te zetten. Hiermee moet het probleem van de waterbeheersing in het district worden aangepakt.

Het staatshoofd beloofde ook om de aanmeersteigers van het vissersdorp te Boskamp te rehabiliteren. Ook de waterkant te Groningen zal een facelift krijgen, om zo toeristen aan te trekken het gebied te bezoeken. De grondproblematiek en gezondheidszorg binnen het district genieten eveneens de aandacht van de regering.

Vicepresident Ronnie Brunswijk die ook aanwezig was gaf aan, dat Suriname zich nu meer moet focussen op  exporten, zodat er meer geld verdiend kan worden.

Tijdens het bezoek aan Saramacca heeft de regeringsdelegatie verschillende bedrijven bezocht zoals Donk Zuurzakken verwerkingsbedrijf, Gopex agrarisch bedrijf en Mareena’s bamifabriek.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen