maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Saramacca in schok: Pinahut in Uitkijk in vlammen

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

Vandalen hebben afgelopen nacht flinke schade aangericht op het Bootsie Groenbastplein in Uitkijk, Saramacca. Een van de pinahutten op het plein is in brand gestoken, terwijl de deuren van het openbare toilet werden geforceerd en de meterkast van de EBS vernield.

Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, die in de vroege ochtenduren een bezoek bracht aan de locatie, vertelde aan de redactie van BIC Saramacca dat het plein rond 01.00 uur nog druk bezocht was. Zij uitte haar diepe teleurstelling over de gebeurtenissen, vooral omdat ze plaatsvonden op een openbare plek die van belang is voor de gemeenschap. De politie van het ressort Jarikaba heeft een onderzoek ingesteld naar het vandalisme.

Het incident heeft voor onrust gezorgd in de gemeenschap, aangezien het Bootsie Groenbastplein een centrale en belangrijke plek is in Uitkijk. De autoriteiten roepen getuigen op om zich te melden en beloven grondig onderzoek te doen naar de daders van deze destructieve daden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaramacca in schok: Pinahut in Uitkijk in vlammen