woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
3.7
(3)

Saramacca heeft eerste openbare toilet

lees ook ...

Mr. Essed: “Opsporing van veroordeelde Bouterse blijft...

Mr. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8 decemberstrafproces, zegt dat het jammer is dat de veroordeelde Desi Bouterse, die is ontvlucht en hierdoor uit handen van de justitie is gebleven...

Te Calcutta in het district Saramacca staat het eerste openbare toilet. In het kader van de financiering van Gemeenschap Projecten Programma door het bureau Gemeenschapsprojecten van het Kabinet van de President in de districten, had het commissariaat van Saramacca gekozen om de bouw van twee openbare toiletten te laten financieren in het district.

Gekozen werd voor de plaatsen Calcutta en Uitkijk om deze openbare toiletten te plaatsen. De bouw van het toilet te Uitkijk moet nog starten. De materialen voor de bouw zijn gefinancierd en geleverd door het Kabinet van de President en met de bouw is de technische dienst van het commissariaat belast.

Districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga verklaarde tegenover de Burger Informatie Centrum, (BIC) Saramacca dat deze toiletten behoren tot de elementaire voorzieningen die wij dienen te treffen indien wij toerisme duurzaam willen bevorderen.
Op de Oostwestverbinding Paramaribo-Coronie/ Nickerie visa versa ontberen wij goed onderhouden en nette openbare toiletten voor toeristen maar ook voor de burgers die Coronie/ Nickerie visa versa aandoen voor andere doeleinden.

Uitkijk, in het district bij de Hamburg brug vormt een andere hotspot waar in het weekend veel mensen bij elkaar komen langs het water voor recreatie, echter is hier ook niet voorzien van een goed onderhouden openbare toilet.

Hier zullen ook de mensen die via deze brug de verre districten en de stad bezoeken gebruik van kunnen maken. De toiletgroep Uitkijk komt tegenover de brug op het oud SMS-terrein.

Voor het gebruik van deze toiletten zullen de gebruikers een minimale bijdrage moeten leveren. Gedacht wordt aan SRD 5 voor een toiletbezoek. De dc roept de gebruikers op om de toiletten netjes achter te laten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaramacca heeft eerste openbare toilet