woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Saramacca eist actie: Minister belooft snelle bemanning politieposten

lees ook ...

Nieuwe commandant Loenersloot voor Regio-Oost

Het Territoriaal Commando Nationaal Leger Oost (Regio Oost) is nu in handen van kapitein Raquel Loenersloot. Eerder was de commando in handen van kapitein Iwan Bonjanski. Op 12 april jongstleden vo...

In het licht van de recente toename van gewelddadige overvallen in het district Saramacca, hebben de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, belangrijke stappen gezet tijdens een bijeenkomst op het ministerie. De toename van criminaliteit en de roep vanuit de lokale gemeenschap voor meer politieaanwezigheid, met name bij de politieposten Uitkijk nabij de brug en Monkshoop, stonden centraal in deze discussie.

De noodzaak voor permanente bezetting van de post bij de Uitkijkbrug werd benadrukt door dc Bansi-Durga, die wees op de strategische gebruik van deze route door criminelen om te ontsnappen naar het district Wanica, waardoor hun arrestatie bemoeilijkt wordt. Minister Amoksi heeft volledige samenwerking beloofd om deze hulpposten zo snel mogelijk operationeel te krijgen en erkende het cruciale belang ervan voor de veiligheid in het district.

Hij heeft toegezegd dezelfde dag nog in overleg te treden met de korpschef en de gewestelijke politiecommandant om een structurele oplossing te vinden voor de permanente operationele status van deze hulpposten, wat een significante stap voorwaarts betekent in de strijd tegen de toegenomen criminaliteit in Saramacca.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaramacca eist actie: Minister belooft snelle bemanning politieposten