zaterdag 27 november 2021
25.4 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Saramacca bereidt zich ook voor op Srefidensi

lees ook ...

Clusterteam deelt boetes uit in horecasector

Het ministrieel clusterteam dat vanaf december 2020 operatief is, heeft de afgelopen periode boetes opgelegd aan bedrijven die tijdens de partiële- en totale lockdown open zijn aangetroffen. Gelet op ...

Op 25 november wanneer Suriname zijn 46-jarige staatkundige onafhankelijkheid herdenkt is er geen sprake van een total lockdown zoals op andere nationale feestdagen tot voor kort het geval was. Het district Saramacca is ook in de startblokken voor de viering van deze dag, zegt districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga.

Op 25 november 2021 zal er formeel een kranslegging plaatsvinden bij het onafhankelijkheidsmonument op Groningen. Er zullen enkele toespraken worden gehouden. Daarnaast wordt er een braderie georganiseerd waarbij er allerlei hapjes verkocht zullen worden. “Wie dus op Onafhankelijkheidsdag een lekkere bami, nasi, of teloh lust, moet op Saramacca wezen,” prijst de burgermoeder de activiteiten in haar district aan. Ook staan er donaties aan verschillende diensten en instellingen op het programma.

Dc Bansi-Durga is zich ervan bewust dat Suriname thans in een crisis zit. Toch mag 46 jaar staatkundige onafhankelijkheid volgens haar niet onopgemerkt voorbijgaan. Ze merkt op dat vanwege de financieel-economische crisis de armoede in het land toeneemt. Echter doet de regering-Santokhi er alles aan om de economie weer op spoor te krijgen.

De districtsbestuurder geeft aan dat er in Saramacca – ook wel het landbouwdistrict van Suriname genoemd – er werk van wordt gemaakt om de productie projectmatig te stimuleren. “Alleen door productie kunnen we uit deze crisis geraken,” voegt ze eraan toe.

Bansi-Durga roept iedere Surinamer op om zich solidair, tolerant en vooral verantwoordelijk op te stellen. Ze doet ook een beroep op de samenleving zich vooral te laten vaccineren tegen Covid-19.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaramacca bereidt zich ook voor op Srefidensi