Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Sapoen niet langer lid van HVB

Geplaatst

op

9ec5c735a0af39002967c899ceca4153

Politieke leider Raymond Sapoen is per heden gestapt uit de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB). Sapoen zegt teleurgesteld te zijn in het feit dat de partij in de afgelopen periode is afgedreven van kernwaarden. Zo zou volgens hem integriteit, transparantie en verantwoordelijkheid niet meer hoog staan binnen de partij.

Gelet op de perspectieven die de partij de afgelopen vijf jaren bood aan vele duizenden jongeren op het gebied van dienstbaarheid, educatie en trainingen, geeft Sapoen aan dat voor de partij geldt dat de partij geloofwaardig moet overkomen.

Sapoen geeft aan dat hij geenszins zich zal aansluiten aan een andere politieke partij. Op afstand zal hij de partij blijven volgen.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jason
woensdag 30 september 2020 00:48

“Sapoen zegt teleurgesteld te zijn in het feit dat de partij in de afgelopen periode is afgedreven van kernwaarden.” Afgedreven waarvan ? Kernwaarden ? Welke leden ? Mie booi Raymond je kletst maar wat. Te moeilijke woorden voor jou hoor. Niet meer doen hoor. HVB had na de verkiezingen NUL zetels behaald. Sapoen zegt dat “integriteit, transparantie en verantwoordelijkheid niet meer hoog staan binnen de partij.” Loze kreten Raymond. Integriteit bij de HVB was een vies woord. Transparantie een grote leugen. Verantwoordelijkheid ??? Oftewel hoe vul ik mijn zakken zo snel mogelijk? Perspectieven, dienstbaarheid, educatie en trainingen aan jongeren gegeven?… Lees verder »

Laatst bewerkt op 27 dagen geleden door Jason


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen