maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Saoedi-Arabische ambassadeur ziet kansen in Suriname’s agro-business

lees ook ...

Project Krin Birti gelanceerd in Saramacca voor schonere omg...

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft het project Krin Birti gelanceerd in het ressort Jarikaba, gelegen in het district Saramacca. Dit initiatief, uitgevoerd in samenwerking m...

Op dinsdag 28 november 2023 heeft Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Abdullah Muhammad Alsaihani, ontvangen voor een belangrijk kennismakingsbezoek. De ambassadeur, die zijn post in Caracas, Venezuela, heeft, is actief betrokken bij het versterken van de relaties tussen Saoedi-Arabië en de Caricom-regio gedurende de afgelopen twee jaar.

De toenemende betrekkingen waren recentelijk onderwerp van discussie tijdens de eerste Caricom-top, waar President Chandrikapersad Santokhi deelnam aan vergaderingen met veertien andere regeringsleiders uit het Caribisch gebied. Onderwerpen als klimaatverandering, olie en gas, ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de internationale economische situatie stonden op de agenda.

President Santokhi benadrukte de functionele samenwerking tussen Suriname en Saoedi-Arabië als een centraal aandachtspunt. Tijdens het kennismakingsbezoek bespraken Minister Sewdien en Ambassadeur Alsaihani de kansen die Saoedi-Arabië ziet in de Surinaamse agro-business en voedselzekerheid, gezien het feit dat 80% van het voedsel wordt geïmporteerd in Saoedi-Arabië.

De minister benadrukte de potentie van Suriname op het gebied van agro-business, de beschikbare vruchtbare grond, en het gunstige klimaat. Hij nodigde investeerders uit Saoedi-Arabië uit om samen te werken aan voedselzekerheid, waarbij hij onderstreepte dat Suriname het groenste land ter wereld is, met 93% aan groene natuur. Minister Sewdien verwelkomde investeerders van harte en benadrukte de mogelijkheden voor samenwerking tussen beide landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaoedi-Arabische ambassadeur ziet kansen in Suriname's agro-business