woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

SAO vaktrainingen Kapper en Barber in Nickerie

lees ook ...

Mr. Essed: “Opsporing van veroordeelde Bouterse blijft...

Mr. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8 decemberstrafproces, zegt dat het jammer is dat de veroordeelde Desi Bouterse, die is ontvlucht en hierdoor uit handen van de justitie is gebleven...

Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft in het kader van het project “Wroko fu mek’ moni”, een Kapper en Barber training verzorgd in het district Nickerie. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken wil de mogelijkheid bekijken om de 38 geslaagden een vervolg training aan te bieden. Het district heeft optimaal gebruik gemaakt van het project.

De bewindsman benadrukte dat er gelet moet worden op kwaliteit, klantvriendelijkheid en het opbouwen van goede relaties met klanten tijdens het uitoefenen van het beroep. Het project “Wroko fu mek’ moni”, is ontstaan om burgers tussen zestien en veertig jaar de mogelijkheid te bieden, een vak te leren, zodat zij met de geleerde vaardigheid aan de slag kunnen gaan om financieel versterkt te worden.

SAO-directeur Joyce Lapar ziet graag dat de cursisten de opgedane kennis inzetten  als werknemer of micro-ondernemer. Burgermoeder Senrita Gobardhan moedigde de geslaagden aan het niet hierbij te laten, maar te blijven investeren in zichzelf en hun district.

SAO heeft middels public-private partnerschap deze trainingen kunnen aanbieden in Nickerie. Lapar bedankte de trainers Neelam Boedhoe en Dennis Newoor voor het tonen dat public-private partnerschap succesvol kan zijn.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO vaktrainingen Kapper en Barber in Nickerie