zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

SAO upgrade lasinstructeurs om te voldoen aan kwaliteitseisen Oil & Gas sector

lees ook ...

Dronken bestuurder ramt safe city camera

De politie van het bureau Flora deed op zondag 21 mei na een melding van een verkeersongeval aan de Coesewijnestraat met materiële schade, de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen constateerden de ...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft als doel om gekwalificeerde lastrainingen te verzorgen voor onder andere personen in de Oil & Gas sector. Om deze ambitie te realiseren heeft de stichting twee van haar lasinstructeurs laten upgraden door het internationaal erkend Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) dat zich toelegt op Handvaardigheidsopleidingen (HVO).

Na het succesvol afronden van hun bijscholing in lastechniek zijn de instructeurs nu bevoegd om zelf lastrainingen te verzorgen voor de SAO op basis van de NIL/HVO-standaarden en hebben ze de status van lasdocenten verkregen. Onlangs ontving minister Steven Mac Andrew de directie en de twee lasinstructeurs van de SAO om zijn waardering naar hen uit te spreken.

De instructeurs, Maikel Redjodikromo en Stuart Kartowinangoen, hebben respectievelijk het lasniveau 3 en 4 behaald en mogen nu lesgeven op niveau 2 en 3. De nieuw verworven lastechniek is in het buitenland vooral populair vanwege de veelzijdigheid en snelheid. Deze techniek wordt vooral toegepast op de offshore-industrie, tanks en leidingen en kan goed van pas komen in de eigen oil and gassector.

Minister Mac Andrew prees de SAO voor het inspelen op de steeds veranderende vraag en behoefte van de arbeidsmarkt. Hij benadrukte dat de SAO een belangrijke rol kan spelen in het voorzien van lokale menskracht van een speciaal kaliber voor sectoren zoals de oil and gassector, waar internationaal gecertificeerde bedrijven opereren die op zoek zijn naar hooggekwalificeerd personeel.

Zowel het bestuur als de directie van de SAO hebben aangegeven klaar te zijn om te beginnen met lastrainingen en lasopleidingen volgens de internationaal erkende NIL-HVO-standaarden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO upgrade lasinstructeurs om te voldoen aan kwaliteitseisen Oil & Gas sector