zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

SAO reikt certificaten uit aan cursisten

lees ook ...

Zware gewapende beroving in Villa Brazil

In het binnenland, in de omgeving van Villa Brazil, zijn zware berovingen gepleegd. De rovers die zwaargewapend waren hebben een hoeveelheid aan ruw goud buitgemaakt. Goudzoekers in het gebied zijn...

Twee en dertig cursisten van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) hebben op donderdag 13 januari een certificaat in ontvangst mogen nemen voor het met succes afronden van de trainingen gas-, water- en sanitairevoorziening (gawasa) en textiele werkvormen.  

De trainingen zijn onderdeel van het Basic Need Trust Fund (BNTF)-9 project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen en werkzamen. Het project is gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB) en heeft als doel het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen om hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten, hetzij als klein ondernemer of als werknemer.

De geslaagden van de training gawasa zijn nu in staat installatie werkzaamheden te verrichten. Zij kunnen onder andere drinkwaterleidingen op een correcte wijze en op maat monteren. Ook hebben zij de basisvaardigheden aangeleerd die centraal staan in de gawasa techniek en de juiste voorschriften in acht nemen qua veiligheid en milieu. Bij de training textiele werkvormen hebben de geslaagden vaardigheden aangeleerd om eenvoudige dames- en herenkleding te vervaardigen.

Directeur Joyce Lapar van de SAO heeft de cursisten aangemoedigd om zich te blijven inzetten. De geslaagden van de training textiele werkvormen worden voorzien van een naaimachine en de geslaagden van de gawasa training een toolkit om hetgeen aangeleerd is verder voort te zetten. De directeur blikt tevreden terug op de uitvoering en afronding van dit project. De best geslaagde van de gawasa training is Sewratan Kishan en van de training textiele werkvormen Chikoe Diana.

De directeur bracht zijn felicitaties uit  aan de cursisten met dank aan alle medewerkers die een bijdrage hebben geleverd aan het succesvol afronden van dit project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO reikt certificaten uit aan cursisten