maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
4
(1)

SAO ontplooit activiteiten ivm verjaardag

lees ook ...

Wegstrekking Apoera-Nickerie wordt aangepakt

Tijdens een werkbezoek aan het westen van het land heeft president Chandrikapersad Santokhi aangekondigd dat de werkzaamheden voor de bouw van een weg tussen Apoera en Nickerie in volle gang zijn. Naa...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), werd opgericht op 20 MeI 1981. In aanloop naar de verjaardag van SAO in mei volgend jaar worden er een aantal activiteiten ontplooit. De eerste activiteit, was de launch van de stichtingswebsite, daarna was er op 19 november een sportdag gehouden. Op 24 november was er een cook out en een sportdag. De cursisten en docenten vierden onder het genot van lekker eten, sport en muziek het straks 40 jarige bestaan van de Stichting.

De stichting houdt zich voornamelijk bezig met het her -en bij scholen van drop-outs en kleine ondernemers conform de behoeften op de arbeidsmarkt. Om toegelaten te worden tot het opleidingsinstituut moet de leeftijd van minimaal 16 jaar bereikt zijn, waarbij de toelatingseisen per afdeling verschillend zijn. SAO houdt zich ook bezig met het verzorgen van vak trainingen aan werknemers en hobbyisten die meer willen leren over een vak. “Wij hopen dat wij alle activiteiten naar 20 mei 2021 kunnen afwerken, maar dat is afhankelijk van de middelen die ter beschikking zijn en ook de hulp van mijn collega’s”, aldus Shaya Rodjan- Ramharakh, de voorzitter commissie 40 jaar SAO. Ook de ingebruikname van de website heeft de toegang tot inschrijven makkelijker gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO ontplooit activiteiten ivm verjaardag