vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

SAO moet vleugels uitslaan naar alle districten

lees ook ...

Geen uitbraak van buikgriep en pokken

Pokken en buikgriep komen nu voor in de gemeenschap, maar Drs. Vern Nanhoe, waarnemend hoofd Epidemiologie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg zegt dat de verhoogde stijging niet alarmerend is. Na...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft een nieuw bestuur, dat door minister Steven Mac Andrew is geïnstalleerd. Dit bestuur wordt geleid door Naomi Esajas-Friperson en is geïnstalleerd voor een periode van twee jaar. De minister ziet graag dat de stichting haar vleugels uitslaat naar alle districten toe, waardoor vooral jongeren en vrouwen in verafgelegen gebieden zodoende in de gelegenheid worden gesteld om in hun vertrouwde omgeving een vak te leren.

Met de opgedane kennis en bijgebrachte competenties, is Mac Andrew ervan verzekerd dat deze groepen hun brood zullen weten te verdienen, hetzij als werknemer, hetzij als zelfstandige. De minister benadrukte dat de SAO een belangrijk beleidsinstrument van het ministerie is, in zowel het streven naar werkgelegenheid voor de beroepsbevolking als het streven naar het sociaal en economisch weerbaar maken van kansarme en risicojongeren.

In de raad hebben verder zitting: Madhoeri Moenesar (Jeugdzaken/AWJ), Dimitri Lemmert (VSB), Ronald Hooghart (Bond SAO), Wartiem Moehamad-Kartosoewito (Ravaksur), Izaak Hill (ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en als notulist aan de Raad toegevoegd) Shoblinadebie Chotkan- Somai (Arbeidsmarkt/AWJ).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO moet vleugels uitslaan naar alle districten