woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

SAO levert wederom grote groep vaktechnische krachten af

lees ook ...

Dodelijk ongeluk: tractor overrijdt werknemer in rijstareaal...

Op vrijdag 1 december 2023, rond 12.00 uur 's middags, is de 56-jarige combine-operator M.H. tijdens landbouwwerkzaamheden in een rijstareaal te Sabana, in de omgeving van Prins Benardpolder, dodelijk...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft onlangs certificaten uitgereikt aan 53 vaktechnische experts die met succes de reguliere avondtrainingen GaWaSa, Elektro-Huisinstallatie en Koeltechniek hebben afgerond. Hiermee zet de SAO een belangrijke stap voorwaarts in het concretiseren van het werkgelegenheidsbeleid van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ).

Door vaktrainingen aan te bieden aan de samenleving, wordt beleidsmatig gewerkt aan het verhogen van de employability van werkenden, werkzoekenden en jongeren, die na een gedegen vakopleiding aan de slag kunnen als werknemer of als micro-ondernemer. De meeste deelnemers hebben zich op eigen initiatief aangemeld voor de trainingen, maar ook bedrijven hebben hun personeelsleden laten deelnemen aan de vaktrainingen van de SAO, zoals ook deze keer het geval is geweest.

Deelnemers hebben gedurende 4 maanden de training gevolgd en kijken tevreden terug naar hun traject, vol enthousiasme uitkijkend naar hun verdere ontwikkeling. Tijdens de certificaatuitreiking wees minister Steven Mac Andrew op de talrijke ontwikkelingsmogelijkheden in het land en moedigde hij de afgestudeerden aan om een micro-onderneming te starten, waarmee ze zowel nationaal als internationaal succes kunnen behalen.

Mac Andrew is trots op de prestaties van de afgestudeerden en noemde hen waarachtige ambassadeurs van de SAO. Hij sprak zijn waardering uit voor de SAO, die hoogwaardige trainingen aanbiedt en steeds meer vaktechnisch talent levert voor Suriname. Het landelijke trainingsproject ‘Wroko Foe Mek Moni’, momenteel uitgevoerd door de SAO, wordt door Mac Andrew toegejuicht.

Hij is verheugd over de motivatie van de afgestudeerden en hoopt dat zij zich verder ontwikkelen tot succesvolle werknemers en ondernemers. Directeur van de SAO, Joyce Lapar, toonde haar waardering voor de inzet en vastberadenheid van de afgestudeerden om een stap dichter bij hun succes te komen.

Ze benadrukte dat degenen die door de SAO worden getraind zowel nationaal als internationaal succes behalen. Haar advies aan hen om zich verder te blijven scholen en ook te ondernemen, bleef niet uit.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO levert wederom grote groep vaktechnische krachten af