vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(1)

SAO levert verpleegassistenten af

lees ook ...

Caricom secretaris-Generaal feliciteert Suriname met onafhan...

De Caraibische Gemeenschap (CARICOM) viert samen met het volk en de regering van de Republiek Suriname de 47ste Onafhankelijkheidsdag op 25 november 2022. In een felicitatieboodschap prees secretar...

Achttien cursisten van de cursus tot verpleegassistent hebben op vrijdag 10 december ter positieve afsluiting van de cursus, een certificaat ontvangen uit handen van minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De training is verzorgd door de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO), onder supervisie van Inspectie Verplegende en Verzorgende (IVV) beroepen. 

Caroline de Baas, hoofd IVV, gaf aan dat de cursisten met het behalen van dit certificaat nu de bevoegdheid hebben om cliënten te kunnen helpen. Zij heeft er alle vertrouwen in dat de cursisten zich volledig zullen inzetten en zullen inspelen op de ontwikkelingen binnen de sector. Ook is het van cruciaal belang dat zij vooral de ethische codes in acht nemen.

De directeur van SAO, Joyce Lapar, gaf te kennen dat het een bijzonder moment is voor de stichting die inmiddels al 25 jaren de vaktraining verpleegassistent verzorgd en goed opgeleid kader levert aan de zorgsector. Naomi Esajas-Friperson, voorzitter van de Raad van Bestuur bij de SAO, gaf aan dat de cursisten ondanks alle obstakels doorzettingsvermogen hebben getoond en nu worden beloond middels een certificaat.

Minister Ramadhin deelde mee dat deze groep niet weg te denken is en er meer geïnvesteerd moet worden in de gezondheidssector, welke een winst betekent voor Suriname. De minister heeft benadrukt dat de cursisten met hun certificaat bij alle instellingen deze sector rakende kunnen en mogen werken. Verder heeft de regeringsfunctionaris de cursisten de moed ingesproken om het niet te laten bij het behalen van een certificaat, maar ook in zichzelf te investeren en verder te studeren.

Minister Kuldipsingh zei trots te zijn op de cursisten met het behalen van dit certificaat ondanks de Covid-19-pandemie een obstakel is geweest gedurende de trainingsperiode die vanaf 2019 is gestart. De bewindsvrouw haalde aan dat zowel de artsen als de verpleegkundigen elkaar aanvullen in de gezondheidssector om goede resultaten te behalen. Ook bracht de minister haar dank en felicitaties uit aan alle actoren die deze training tot een succes hebben gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO levert verpleegassistenten af