woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

SAO leidt elektro-installateurs en modisten op in Saramacca

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken  heeft vrijdag het startsein gegeven voor de vaktrainingen die de komende periode verzorgd zullen worden door de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO). Het startsein werd gegeven in de mr. Bas Ahmadali multifunctionele zaal te Groningen in het district Saramacca.

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga, gaf aan dat dit initiatief vanuit het ministerie zeer te waarderen is, omdat het zal bijdragen aan de ontwikkeling van het district in de vorm van ondernemerschap en zelfredzaamheid. Er zullen 35 personen in de komende periode getraind worden tot elektro-installateurs en tot modisten.

Na afloop van deze training en met de opgedane kennis is het volgens de dc de bedoeling dat deze personen in staat zijn om hun leefomstandigheden te verbeteren, doordat zij zodoende inkomsten zullen genereren.

“Ook in verband met de offshore olievondsten voor de kust van het land zijn zulke technische vaktrainingen belangrijk om invulling te geven aan de vraag naar technisch opgeleide mensen ten behoeve van de olie-industrie. Verder wil ik als dc de minister vragen mee te denken hoe invulling kan worden gegeven aan het beleid van de regering door ‘on the job’ trainingen, vooral als het gaat om het overtollig personeel bij overheidsinstanties.

De minister vindt het bijzonder dat de cursisten bereid zijn in zichzelf te investeren. “Doorzettingsvermogen is ook heel erg belangrijk om het af te maken, om een certificaat in je handen te hebben, maar ook voor die keuze om te gaan voor een mogelijkheid om een werk te vinden, maar ook gaan richting ondernemerschap”, zei Kuldipsingh.

Het is de bedoeling dat het ministerie ondernemerschap stimuleert. De minister gaf verder aan dat tijdens de trainingen, een bank zal langskomen om de cursisten die niet over een bankrekening beschikken hiermee te helpen. Ze vroeg de cursisten zich volledig in te zetten tijdens de trainingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO leidt elektro-installateurs en modisten op in Saramacca