maandag 26 september 2022
25.5 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
5
(1)

SAO krijgt donatie voor naaimachines

lees ook ...

Not all VOS students have a place yet; tackling challenges

There are 70 to 100 students who do not yet have a place at a school at the Secondary Education Senior Level (VOS). Part of this group is not satisfied with the allocation of the school. Dionne Sumter...

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) mocht onlangs een donatie in ontvangst nemen ter waarde van Euro 1.000 van Anita Sewsahai uit Nederland. Deze, ter ondersteuning van de vaktraining Textiele Werkvormen van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het ministerie.

Het ministerie heeft vijf naaimachines en de bijbehorende attributen aangeschaft met de donatie. Het doel van de donatie is bestemd voor de vaktraining Textiele Werkvormen om zodoende vrouwen zelfredzaam te maken na de training succesvol te hebben afgerond. Hiermee kan de doelgroep eigen middelen genereren middels het vervaardigen van onder andere kledingstukken.

Anita Sewsahai deed de donatie in het kader van women empowerment en zelfraadzaamheid Voorheen had zij reeds een laptop en mobiele telefoons gedoneerd die worden ingezet ten behoeve van werkzaamheden op het onderdirectoraat Arbeidsmarkt. Sewsahai hoopt hiermee de diaspora gemeenschap te hebben aangespoord om ook ondersteuning te bieden waar nodig.

Minister Kuldipsingh is de donateur zeer erkentelijk. De bewinsdvrouw gaf aan dat het stimuleren van ondernemerschap en zelfredzaamheid behoort tot de prioriteitsgebieden van het ministerie. De naaimachines zullen ook in de districten worden ingezet ten behoeve van de vaktraining ‘Advanced Textiele Werkvormen’. Minister Kuldipsingh zegt dat het ministerie haar doelgroepen zal stimuleren en begeleiden voor het opzetten van eigen ondernemingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO krijgt donatie voor naaimachines