woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

SAO en Surinaamse regering investeren in toekomst Brokopondo met vaktrainingen

lees ook ...

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wis...

Onlangs heeft minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) het startsein gegeven voor het ‘Wroko fu mek moni’ trainingsproject in Brokopondo. Dit initiatief, uitgevoerd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), stelt minimaal 30 mensen in staat om kosteloos deel te nemen aan vaktrainingen in Textiele Werkvormen en Electro-Huisinstallatie.

Het doel van dit project is om deelnemers vakvaardigheden bij te brengen waarmee ze als werknemer of micro-ondernemer actief kunnen worden op de arbeidsmarkt. De Surinaamse regering heeft SRD 50 miljoen gereserveerd voor ‘Wroko fu mek moni’, met de intentie om in elk district vaktechnisch kader op te leiden.

Minister Mac Andrew moedigde de deelnemers aan om optimaal gebruik te maken van deze kans en de trainingen met succes te voltooien. Hij benadrukte het belang van inzet en discipline voor succes, zowel in dienstverband als in het opzetten van een eigen micro-onderneming.

Joyce Lapar, directeur van SAO, toonde zich verheugd dat de organisatie na twee jaar opnieuw bijdraagt aan ontwikkeling in Brokopondo door deze gratis vaktrainingen aan te bieden. De investering per cursist bedraagt ongeveer SRD 15.000 voor Textiele Werkvormen en circa SRD 13.500 voor Electro-Huisinstallatie.

Lapar riep de deelnemers op elkaar te motiveren en zich volledig in te zetten voor een succesvolle afronding van de vier maanden durende training. Izaak Hill van de Raad van Bestuur bij SAO sprak ook de cursisten toe en wenste hen succes bij hun trainingen.

Dit project biedt niet alleen onmiddellijke training, maar creëert ook lange termijn mogelijkheden voor de deelnemers om als micro-ondernemers anderen aan werk te helpen. De inzet van het ministerie en SAO in deze regio benadrukt het belang van zelfredzaamheid en economische ontwikkeling in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO en Surinaamse regering investeren in toekomst Brokopondo met vaktrainingen