maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

SAO Contractor bij Newmont

lees ook ...

Staatsolie reserveert 16 miljoen voor waterramp Brokopondo

Directielid van Staatsolie Eddy Fränkel heeft gegarandeerd, dat het bedrijf SRD.6.000,- zal toekennen aan personen van wie de woningen waterschade hebben opgelopen in het district Brokopondo. Dit geld...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft op 19 juli jongstleden een algemeen dienstverlenend contract ondertekend met Newmont Suriname. De SAO  is belast met het verzorgen van verschillende vaktrainingen, institutionele versterking bij diverse projecten, waarbij na afronding van de vaktraining ook de monitoring van het praktiseren van het geleerde plaatsvindt en het verzorgen van vaktrainingen in de dorpen waar Newmont Suriname haar operaties uitvoert. 

De SAO is reeds gestart met het project monitoring uniform ‘patches’. Dit project houdt in dat elf  vrouwen die eerder door de SAO getraind zijn in de vaktraining Ttextiele Werkvormen, vanuit Newmont Suriname een follow-up werkopdracht hebben gekregen om in totaal 4000 logo’s (patches) op de uniform werkjassen van de medewerkers van Newmont Suriname te plaatsen. De dames zijn afkomstig uit de dorpen Ovia Olo, Dan Tapu en Kraboe Olo. De SAO zal de dames in hun werkopdracht van het opmaken van 275 werkjassen, begeleiden.

Anastacia Cabenda, de instructrice, is belast met de begeleiding en monitoring tijdens dit project met inachtneming van de COVID-19 protocollen. De monitoring duurt één maand met een frequentie van drie keren per week. Dit project is een gemeenschaps ontwikkelingsproject dat wordt gefinancierd door Newmont Suriname om de vrouwen in deze dorpen bewuster te maken van hun mogelijkheden en hun proces tot zelfredzaamheid te bevorderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAO Contractor bij Newmont