vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Santoki stampt eigen ‘Jeugd Platform’ uit de grond

lees ook ...

Staatsvervoer ligt stil totdat bushouders geld zien

Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft meegedeeld dat het staatsvervoer stil zal liggen totdat de bushouders hun geld hebben ontvangen. Volgens bekomen in...

Santhoki heeft een Jeugd Platform in het leven geroepen, ondanks het feit dat er een landelijke Jeugdraad bestaat, die actief is.  Dravin Gangaram-Panday (voorzitter), Nafia Lalmahomed (secretaris) en Andjennie Radhoe, Jason Saiman, Thiara Amatmohamed en Elia Enos Varsenburg zijn bereid gevonden tot en met november 2024 zitting te nemen in dit orgaan. Santhoki zegt dat dit orgaan hem “in heel wat zaken aangaande jongeren” moet adviseren. 

“Jullie zullen een brug moeten gaan vormen naar de studenten toe en als klankbord dienen wanneer jongeren issues hebben. Daarnaast zullen jullie mij als president moeten adviseren in heel wat zaken aangaande jongeren”. Dit gaf de president mee aan het kersvers orgaan.

Het jongeren Platform kreeg twee adviseurs mee voor een betere aansturing op jongeren. Men moet jongerenorganisaties in Suriname in kaart brengen, alsook alle projecten, die jongeren ten goede komen. Elk project moet een projecttrekker krijgen en een sponsor. Men moet ook contact onderhouden met de organisaties.

Het Platform moet nieuwe manieren ontdekken om beter te communiceren met jongeren. Nieuwe voorstellen moeten op tafel worden gelegd. De voordelen van overheidsprojecten moet men ook presenteren aan jongeren. Studiefinanciering via de Nationale Ontwikkelingsbank, gratis schooltransport vanuit het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, gefaseerde uitvoering van het project ‘Gratis Wifi op scholen’, werkgelegenheid, het landelijke woningbouwprogramma, stimulerende onderwijsprojecten met de opening van scholencampussen te Para en Moengo Tapu en andere ontwikkelingen.

“Na vandaag zullen jullie er goed werk van moeten maken, zodat onze jongeren op de hoogte worden gebracht van al deze projecten”, aldus de president.

Dit nieuwe Jeugd Platform moet een brug vormen naar de studenten toe en als klankbord dienen wanneer jongeren issues hebben. De president heeft dit alles voorgehouden aan het nieuwe platform. Het is nu niet duidelijk wat de plaats is van het Jeugdraad, en waarom er een ander Jongerenorganisatie op dit niveau nodig was.

Bron: Kabinet van de president

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantoki stampt eigen 'Jeugd Platform' uit de grond