maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
4.7
(3)

Santokhi praat over ‘verkiezing van 2025 of eerder’

lees ook ...

Activists present the DNA chairman with a draft of the elect...

The proposed Election Regulation was just given to DNA chairman Marinus Bee by the protest movement's activists. The author of this proposed law is attorney Jennifer van Dijk-Silos. "We met with you l...

President Chan Santokhi schijnt er niet zo zeker van te zijn dat de volgende verkiezing in Suriname daadwerkelijk zal zijn op 25 mei 2025 volgens de normale planning. Hij heeft in Nederland herhaaldelijk gezegd dat de VHP, waar hij voorzitter van is, klaargemaakt wordt voor de volgende verkiezing in “2025 of eerder”.

Formeel is Santokhi naar Nederland vertrokken voor een “politiek werkbezoek”, volgens de Communicatiedienst Suriname. “De Olifant, de VHP moet wakker worden in Den Haag, Amsterdam, Almere, Rotterdam”, klonk de oproep van Santokhi in Nederland. “Want wij zijn al begonnen in Suriname met de voorbereiding van onze campagne.”

De voorzitter van de VHP heeft naar zijn zeggen Paramaribo al gehad.  Bij zijn terugkeer  in Suriname zal Wanica volgen, en per eind oktober moeten alle ressorten en alle districten zijn afgehandeld. “En we launchen onze campagne op 16 januari 2022 en we maken die partij klaar voor de volgende verkiezing: 2025 of eerder!”, aldus Santokhi.

Op 29 augustus is de partij gestart met een serie informatiebijeenkomsten voor de structuren van  ressorten. Santokhi gaf het startsein in het partijcentrum De Olifant, waar de structuren van Paramaribo in twee sessies werden geïnformeerd.

Take action en raak betrokken”, luidde het advies in het Zalencentrum Opera Den Haag. Hij benadrukte dat Suriname zal worden ontwikkeld met één miljoen Surinamers: de lokale bevolking en de diaspora.

De president heeft verder woensdag een werklunch met minister-president Mark Rutte. De ministers Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken), Wopke Hoekstra (Financiën) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) zullen ook aanwezig zijn, meldt de Communicatiedienst Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

13 REACTIES

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi praat over 'verkiezing van 2025 of eerder'